Pääsykokeet liikuntatieteelliseen
Mitä kaikkea liikuntatieteellisen pääsykokeisiin kuuluu? Mitä pääsykokeissa tulisi osata ja miten niihin voi parhaiten valmistautua? Eli mitkä tekijät erottavat jyvät akanoista?
Haluaisit opiskella tulevaisuudessa liikuntatieteitä ja olet varma, että ala on kuin tehty sinua varten. Olet kuitenkin hieman epävarma mahdollisuuksistasi suoriutua menestyksekkäästi pääsykokeista. Ei hätää.
Me olemme olemassa sinua varten. Me tiedämme mitä liikunnalle sisäänpääseminen vaatii. Meillä on vuosien kokemus liikunnan pääsykokeista, lajeista, haastatteluista ja pääsykokeisiin valmistautumisesta. WarmUp:n koutsit opiskelevat liikunnalla ja heistä jokainen päässyt sisään pääsykokeiden avulla. Me siis todella tiedämme, mitä liikunnalle sisäänpääseminen vaatii. Annamme kurssilaisillemme kaiken mahdollisen tiedon, jotta juuri heillä olisi parhaat mahdolliset eväät pääsykokeista selviytymiseksi.
Milloin pääsykokeisiin valmistautuminen tulisi aloittaa?
Tähän on vain yksi oikea vastaus. Heti!
Ensimmäisen vaiheen kokeen aineisto on julkista tietoa, joten sinulla on koko syksy, talvi ja alkukevät aikaa valmistautua ensimmäisen ja toisen vaiheen kokeisiin. Olemme tehneet sinua varten ensimmäisen vaiheen kokeen aineistosta kattavat materiaalit ja useita harjoituskokeita!
Liikuntakokeissa voidaan testata käytännössä mitä vain, vaihtoehtoja on älyttömästi, pelkästään vapaan hiihdon tyylejä on kolme, voltti voidaan tehdä kerässä, taitossa, suorana tai vaikka kierteellä.
Aiempien vuosien kokeiden sisältöjen osaamisesta on varmasti hyötyä ja lisäksi auttaa, jos tunnet liikunnalla opiskelevia ihmisiä, joilta voit kysyä lisätietoja. Mutta ei hätää, me olemme olemassa sinua varten, ja Warm Up -valmennuskurssi on täynnä liikunnalla opiskelevia liikunta-alan ammattilaisia ja valmistuvia sekä valmistuneita liikunnanopettajia. Me tiedämme mitä pääsykokeessa voi tulla vastaan ja me osaamme opettaa sinulle erilaisia taitoja ja temppuja. Verkkomateriaalin ja ryhmän tuen avulla voit aloittaa harjoittelun vaikka jo tänään!
Miten valmistaudun tehokkaasti pääsykokeisiin?
Tee päätös. Valmistautuminen alkaa päätöksenteosta ja tavoitteen asettamisesta. Minä pääsen sisään liikunnalle ensi kesänä! Kirjoita tavoite paperille ja liimaa se vaikka sängyn päätyyn, paikkaan, josta näet sen joka päivä.
Harjoittele! Käytä rutkasti aikaa tehokkaaseen lukemiseen ja terveystiedon sekä liikuntatieteellisen kirjallisuuden kahlaamiseen. Samalla kannattaa harjoitella liikuntataitoja ja ehkä jopa valmistautua henkisesti haastatteluun. Toukokuussa on taas aika tiristää viimeiset tipat hikeä liikuntataitojen harjoittelussa ennen kesäkuun pääsykokeita.
Syys-helmikuu: Liikuntataitojen harjoittelu monipuolisesti eri ympäristöissä + terveystiedon kurssisisältöjen opiskelu sekä ongelmanratkaisutaitojen harjoittelu.
Maalis-huhtikuu: Armonton lukurypistys, harjoituskokeiden tekemistä, muistilappujen täyttämistä, ensimmäisen vaiheen kokeen valmennuskurssille osallistuminen + liikuntataitojen ylläpitämistä lukemisen tauottamiseksi.
Toukokuu: Luku-urakka on takana, nyt tehdään voittajia! Päivittäistä, monipuolista harjoittelua, mielellään ohjatusti. Muista, että virheellisistä tekniikoista poisoppiminen on uuden oppimista vaikeampaa, älä siis harjoittele vääriä tekniikoita vaan ota selvää oikeista suorituksista! Lajikurssilla hiotaan timantteja!
Kesäkuu: Liikuntapedan toisen vaiheen kurssi sekä kaikille toisen vaiheen hakijoille H-hetki! Oletko sinä silloin valmis?
Syyskuu: Opinnot alkaa!
VAKAVA-koe: 24.5.2024
Liikuntapedagogiikan kandidaatti- ja maisteriohjelman soveltuvuuskoe: 17.-18.6.2024
Kun tarvitset valmennusta pääsykoeaineistoon ja pääsykoetilanteen harjoitteluun, tutustu valmennuskurssitarjontaamme.
Materiaalit, videot, tallenteet, harjoituskokeet ja kaikki mahdollinen apu on saatavilla jo nyt!
LATAA ILMAINEN HAKIJAN OPAS, ILMOITTAUDU KURSSILLE JA ALOITA MATKASI KOHTI LIIKUNTATIETEELLISTÄ!